Blog Başlık

  • Mayıs 27, 2020 Çizim

    Çizim, günümüzde hemen herkesin öğrenmek istediği bir hobi ve çizim yaparken kullanabileceğiniz kalem çeşitleri bir hayli geniş yelpazede değerlendirilebilir. Resim sanatının en temeli olan çizim teknikleri genelde karbondan imal edilen kömür kalemleri ile yapılır. Bu kalemlerin saf kömür çubuğu halinde bulunanları olduğu gibi kurşun kalem şeklinde olanları vardır. Saf kömür çubuklarının dezavantajı kolayca kırılabilmeleridir. Grafit kalemler ise daha mat ve az koyu izler üretmeye yarar. Bunlara eskiz kalemi ya da dereceli füzen kalemleri de denir ki önceki blog yazılarımızda bu kalemlerin dereceleri ve bu derecelerin kullanım alanları hakkında bilgiler verilmişti.

    çizim kalemi
  • Mayıs 23, 2020 Çizim

    Sanat okuluna devam eden öğrencilere öğretilen ilk tekniklerden biri de kömürle ya da dereceli füzen kalem ile karakalem çizim yapmaktır. Kömür kalem, yeni bir sanatçının tekniğini mükemmelleştirmesini ve zanaatlarını pratik etmesini sağlamak için mükemmel olan ve kağıda uygulandığında benzersiz bir görünüme ve dokuya sahip bir çizim aracıdır. Sanat tarihinde birçok ünlü ressamın taslaklar ve prototipler için vazgeçilmezi karbon bazlı bu tip kalemlerdir. Peki basit karakalem çizimleri nasıl yapılır? Sizler için ufak bir çizim rehberi oluşturduk.

    çizim, karakalem
  • Mayıs 20, 2020 Geleneksel Sanatlar

    Altın varak altın madeninin dövülerek çok ince yapraklar haline getirilmesiyle elde edilir. Varak Arapça’da yaprak anlamına gelmektedir. Elde edilen bu yaprak altınlar birçok farklı karat derecesinde bulunmakla birlikte genelde 22 ayardır ve defterler halinde piyasaya sürülmüştür. Ancak altın madeninin az bulunması ve çok değerli olması nedeniyle imitasyon altın varaklar imal edilmiştir ki bu varaklar da saf altın varak yerine kullanılabilir.

    geleneksel
  • Temmuz 16, 2018 Tezhib Sanatı

    Tezhip sanatı Türk İslam tarihinde kullanılmış geleneksel bir süsleme sanatıdır. Tezhip kelimesi Arapça altın anlamına gelen “zehep” kelimesinden gelir. Kimi rivayetlere göre tezhip kelimesi Farsçadan dilimize geçmiştir. 

    Tezhip Sanatı, Tezhip Sanatının Tarihi, Tezhip Kullanım Alanları
  • Temmuz 20, 2018 Ebru Sanatı

    500 yıllık gelenek içinde birçok farklı desen türleri, farklı kullanım alanları ve malzemeler, bu sanatı icra eden büyük üstatlar tarafından geliştirilmiş ve büyüleyici bir zenginliğe ulaşılmıştır.

    ebru sanatı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR