Akrilik Boya İle Evinizde Küçük Dokunuşlarla Büyük Değişimler Yaratın

Akrilik Boya İle Evinizde Küçük Dokunuşlarla Büyük Değişimler Yaratın

Akrilik boya sanat dünyasında girdikten sonra bu disiplinin her alanına yayılarak çok geniş bir kullanım sahasına sahip oldu. Çocuklar, resim öğrencileri, amatör ve profesyonel sanatçılar gibi grupların yanında bu boya türünü belki de en çok kullananlar ev kadınları ve hobiseverler olmuştur. Birçok aile yıllar içinde eskiyen ya da değiştirmek istedikleri mobilyalarına küçük dokunuşlarla harika yenilikler getirebilirler. Bu boya çeşidi su bazlı olması nedeniyle hem toksik maddeler içermemesi hem de kolayca silinip temizlenebilmesi gibi özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde ev içinde eşya, mobilya, alet ve dekor malzemelerinizi boyamak için ideal bir yapıya sahiptir.

Akrilik Boyaların Özellikleri

Akrilik boya her tür malzemeye tutunabilir. Özellikle ahşap zeminler üzerinde iyi sonuç vermesi ev içi dekorasyonun vazgeçilmezi olmasını sağlamıştır. Rulo bir fırça ile daha büyük ahşap yüzeylerinizi renklendirebileceğiniz gibi daha küçük fırçalarla küçük eşyalarınıza küçük dokunuşlar yaparak yepyeni bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Yeni mobilya ya da ev eşyaları almanın hayat pahalılığı düşünüldüğünde ne kadar masraflı olduğunu biliyoruz. Oysa ucuz bir akrilik boya sayesinde 20 yıllık masanız çok küçük bir masrafla ilk hali gibi güzel ve estetik bir görünüm kazanabilir.  

Akrilik boyanın ev içi dekorasyonda kullanılmasının yarattığı imkanlar bununla da bitmez. Bu boya türünün birlikte kullanıldığı birçok çeşit yardımcı malzeme vardır. Bu yardımcı malzemeler ile birlikte çatlatma tekniği yapılabilir ve mobilyalarınızda çok güzel desenler yaratabilirsiniz. Bunun yanında dökülme tekniği adı verilen pouring metodu yardımıyla çalıştığınız yüzeyde ebru desenleri de oluşturmak mümkündür. Bu boya ile boyadığınız mobilya ve eşyalarınızı boya tamamen kuruduktan sonra ki bu süre en az 1 gündür kaliteli bir vernik ile verniklemek, eşyanızın çok daha uzun süre dayanıklı kalması için gereklidir. 

Sprey Akrilik Boyalar

Sprey akrilik boyalar duvar gibi ya da çok büyük mobilyaların boyanmasında oldukça kullanışlıdır. Sprey boya ile daha küçük bölgeleri boyamak isterseniz etrafını izole edip boyanacak bölgeye uygulayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise mobilyanızın önceki boyasından tamamen kurtulmak için bir kat astar attıktan sonra boyama işlemine başlamaktır. Diğer bir husus ise mobilyanın zımparalandıktan sonra boyanmasının boyanın yüzeye tutunmasını daha iyi sağlaması ve mobilyanıza daha iyi bir görünüm kazandırmasıdır. Su bazlı boyalar neme daha dayanıklı olduğu için güzel bir şekilde boyanmış ahşap mobilyayı balkon gibi dış ortamlarda da kullanmak mümkündür. Bu boya türü hızlı kuruduğundan evinizde uzun süre dağınıklık da yaratmamış olacaktır. Tüm bu artıları nedeniyle, birçok hobi sanatçısı ve ev kadınının öncelikli tercihi akrilik boyalar olmaktadır. Sprey akrilik boyalar için Artdeco sprey akrilik boya ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Etiketler: akrilik boya
Ağustos 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR